3M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandının Kullanımı ve Amaçları

Kategori: Genel Tarih:

Elektrik akımını geçiren elektrik telleri ya da kabloları bağlamak ve iletkenliğini dışarı geçirmemek için kullanılır. Bir tarafı yapışkan olan bu bantlar kabloların ek yerlerini birbirlerine bağlamak için kullanılır. 

İnceltilmiş asitlere ve lavlara karşı da oldukça dayanıklıdır. 3M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandını elektrik kablolarının izole edilmesi ve işaretlenmesi için sıklıkla tercih edilmektedir. 

Yüksek sıcaklığa karşı da dayanmaktadır. Alev tutmaz yapısı sayesinde alevi iletmeme özelliği kabloların yanmasını önlemektedir. Değişen hava koşullarına rağmen yapışkanı kuvvetli oluşu sayesinde bozulma ya da açılma yapmaz. 

Kalınlığı 0,13 mm olması sayesinde oldukça ince ve yer kaplamaz yapısı oluşudur. 1000 V’a kadar olan uygulamalar için üretildi. 

Kablo uçlarını bağlamak elektrik akımının devamını sağlamak için de kullanılır. Bunun için de bir çok firma ya da kişinin de tercihi olmaktadır. İlk üretim yıllarında sadece siyah rengi bulunan Elektriksel İzolasyon Bandının zamanla renklendirilip desenlendirilmiştir. Hal böyle olunca artık sadece elektrik elektronik ya da izolasyon alanında değil daha geniş alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır.

3 M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandının Genel Özellikleri

  • Esnektir
  • Alev tutmaz
  • Kalitelidir
  • Kalınlığı 0,13 mm’ dir. 
  • Yapışkanı kuvvetlidir.

3 M Temflex 1300e PVC Elektrik İzolasyon Bandını sadece izolasyon için kullanılmamaktadır. Ofis ve ev eşyalarının bantlanmasında da kullanılır. Bir çok dekorasyon ve süsleme işi için tercih edilir. 

Günümüz kullanımı oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır ki artık öğrencilerin defter, kitap kapaklarını da süslenmesi için de kullanılmaya başlamıştır. 

Durum böyle iken 7’den 70’e herkesin kullandığı ve her alan da kullanılan bir ürün haline gelmiştir. 

Elektriksel İzolasyon Bandının bu kadar çeşitlendirilmesinin en önemli sebebi tabi ki de:

  1. Kaliteli oluşu
  2. Dayanıklı oluşu
  3. Uygun fiyatlı oluşudur.

Eskiye kıyasla gelişen ürünlerin bu kadar artması bizlerin hayatını kolaylaştırmak üzere olduğunu unutmamak gerekir. 

Birçok dekorasyon firmalarının son zamanlarda en çok tercih ettiği bu bantlar sayesinde yenikliği de gösterilmektedir. Çeşitliliğinin arttığı zamanlarda kullanımın da yaygınlaşmasına da şaşmamalı. 

Çoğu dekorasyon firması süsleme amaçlı kullanımına belki de bazılarınız şahit olmuşsunuzdur. Doğum günleri, yıl sonu partileri gibi pek çok yerde süsleme için kullanılır. Renklendirilmesi ve desenlendirilmesi buna olanak sağlamıştır. 

Özellikle uygun fiyatlı oluşu sayesinde de çok fazla talep görmesine sebep olmuştur. Kullanımı için herhangi bir uğraş ya da çaba da gerektirmediği için de kullanımının bu kadar yaygınlaşmasına olanak sağlamıştır. 

Sitemizde bulunan iletişim numaramızdan Elektriksel İzolasyon Bandını ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Herhangi bir problemle karşılaştığınızda yine bu numaradan irtibata geçebilirsiniz. Sorunsuzca iade işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. 

Sitemizde bulunan hangi ürün için olursa olsun pişman olmadan kullanabileceğinizi sakın unutmayın.  

Yorumlar

Yorum Yazın