Çift CAN-BUS Adaptörü Nedir ?

Kategori: Genel Tarih:

Otomotiv endüstrisi, her yeni güne yeni bir gelişmeyle başlamaya devam etmektedir. Bu güncel gelişmeler; taşıtlardan, taşıtların üretimi için gerekli olan veya taşıtlar için son derece konforlu ve faydalı olan yardımcı cihazlara kadar birçok konuda ortaya çıkmakta ve takip edilmektedir.

Otomotiv endüstrisi, her yeni güne yeni bir gelişmeyle başlamaya devam etmektedir. Bu güncel gelişmeler; taşıtlardan, taşıtların üretimi için gerekli olan veya taşıtlar için son derece konforlu ve faydalı olan yardımcı cihazlara kadar birçok konuda ortaya çıkmakta ve takip edilmektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte son dönem araçları teknolojik bir hal almaktadır. Bu araçları servislere götürdüğünüzde oradaki yetkililer araçların teşhis ve bakımını yapmak için; maliyeti düşük, işlemleri anlaşılır bir şekilde açıklayan, doğru sonuçlar ortaya koyan, kullanımı kolay ve uyumlu, önemli ve güvenilir cihazlar kullanmayı tercih etmektedir. Oto servislerinizde, garajlarınızda, oto tamirhanelerinizde vb. arıza üzerine veya bakıma gelen araçları, son zamanlarda piyasaya sürülmüş olan teknolojik destek cihazları ile kolaylıkla değerlendirebilirsiniz. Bu yazımızda Sailteknoloji.com sitemizden temin edebileceğiniz Çift CAN-BUS adaptörü hakkındaki bilgilere yer vereceğiniz.

Öncelikle CAN-BUS; bir elektronik iletişim veri sistemidir. Açılımı ‘Kontrolör Alan Ağı’ olan CAN veri yolu, otomobillerde kablolamanın nasıl olduğu, ECU’ların nasıl iletişim kurduğu vb. durumları açıklamaktadır. CAN-BUS sayesinde araçtaki kablo ağırlığı önemli ölçüde azalmakta ve sisteme ulaşımı olan cihazlara bilgiler iletilmektedir, ana bir bilgisayara ihtiyaç duyulmamaktadır. Sensörler çok hızlı bir şekilde çalışmaktadır. Bu sayede CAN Bus sisteminde iletilmesi gereken bilgileri ve mesajları doğru bir şekilde okuyup değerlendirebilirsiniz. CAN-BUS sistemini otomotiv sektöründe tanıtmak oldukça mümkündür. Otomotiv sektörünün yanı sıra merkezi sistemlere sahip olan ve birçok modül bulunduran sistemlerde de kullanımına sıklıkla rastlamaktayız.

Teensy 3.5, 3.6 için tasarlanmış olan Çift CAN-BUS Adaptörü ile projelerinize alıcı-verici eklentisi yapabilirsiniz ve CAN-BUS özelliğini kazandırmış olursunuz. Çift CAN-BUS adaptörü, her CAN hattı için birer tane olacak şekilde iki adet SN65HVD230D alıcı-vericiye sahiptir. Çift CAN-BUS cihazımızda 120 Ohm seviyesinde terminal direnç de bulunmaktadır. Kurulumu kolay ve entegrasyonu uyumlu olan Çift CAN-BUS adaptörü basit ve anlaşılır tasarımı sayesinde ihtiyaç duyulan durumlarda pinlere kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlamaktadır. Cihazda, her alıcı-verici için ekstra bir RS pini bulunmakta; yüksek hız moduna veya düşük güç moduna geçişe izin vermektedir. Çift CAN-BUS adaptörünü sailteknoloji.com üzerinden temin edebilir ve cihaz hakkında detaylı bilgilendirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yazın