NOx Sensor Tester Cihazı Nedir ? Avantajları Nelerdir ?

Kategori: Genel Tarih:

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gelişen otomotiv sektörü, araçların güncel yapısını koruyarak en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle otomotiv sektöründe büyük ses getirmekte olan çeşitli firmalar piyasaya birçok ürün sunmaktadır.

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak gelişen otomotiv sektörü, araçların güncel yapısını koruyarak en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle otomotiv sektöründe büyük ses getirmekte olan çeşitli firmalar piyasaya birçok ürün sunmaktadır. Gelişmekte olan teknolojiyle birlikte her türlü aracın, yüksek donanımlı yeni bir modeli hizmete sunulmaktadır. Bu yüksek donanıma sahip olan araçların bakımında firmaların çıkarmış olduğu destekleyici ve yardımcı cihazlar son derece önem taşımaktadır. Bu cihazların üretimlerinden ve satışlarından sorumlu olan Sail Teknoloji, araçların veya araçlarınızın güvenliği, sağlığı ve bakımı konusunda ilk başvurabileceğiniz yerlerden biri olmaya devam etmektedir. Bu yazımızda Sail Teknolojinin satışını yapmakta olduğu “NOx Sensör Test Cihazı” hakkında bilgilere yer vereceğiz.

NOx, farklı sayıda oksijen molekülü ile birleşen Azot bileşiklerini genelleme amacıyla kullanılan bir kimyasal formüldür. Egzozun bir bölümü olan SCR sisteminde bulunan NOx Sensörü ise egzoz gazındaki bu bileşiklerin seviyesini, değerlerini, gaz ve sıvı durumunu belirlemek ve kontrol etmek için kullanılmaktadır. NOx Sensörü, EURO 5 standardındaki ağır vasıta araçlarla düzenlenerek EURO 6 motor ağır vasıta araçlarında düzenli bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. NOx sensörü, egzoz gazındaki hava-yakıt oranını ve NOx konsantrasyonunu ölçmek gibi amaçlar için kullanılır. NOx Sensörü Test Cihazı sayesinde servisinize gelen araçlar hakkında cihazın kullanılacağı sistem ve bölgeler üzerinde detaylı bilgilere sahip olabilecek, NOx sensörünün çalışır durumda olup olmadığını kontrol edebileceksiniz. SCR sisteminde oluşan bir arıza aracınızın tork kuvvetini engelleyebildiğinden, eğer böyle bir arıza varsa bunun NOx sensörünün bozuk olmasından kaynaklı olup olmadığını kolaylıkla anlayabileceksiniz. Bunun yanında eğer arızalı bir NOx sensörünüz varsa bunu tamir ettikten sonra çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için de kullanabilirsiniz.

Portatif olan cihazın fonksiyonel özellikleri arasında; kolay bağlantı kurulması, masaüstüne aktarılarak kolay bir şekilde testin tamamlanması, NOx sensörü arıza testi özelliği bulunması, kullanıcı dostu arayüze sahip olması gibi birçok özellik sayılabilmektedir. İki adet NOx soketi bulunan cihazın, soket uyumsuzluğu olması halinde kullanılması için her bir NOx için dört adet toplamda sekiz adet açık uçlu kablo bağlantısı bulunmaktadır. Mikro USB kablo aracılığı ile bilgisayara bağlanan cihaz çalışma testlerini masaüstünde kolaylıkla gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. Oto servislerde / tamirhanelerde rahatlıkla kullanabilen bu cihaz, araç bakımından sorumlu kişilerin zamanından tasarruf etmeyi ve yüksek maliyetli diğer ürünlere göre düşük bütçeli bir kullanım imkânı sunmaktadır. Uygun fiyatlı ve kullanışlı bu ürünü temin etmek ve diğer ürünlerimiz hakkında bilgi almak için Sailteknoloji.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yazın