Scr Tester Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Kategori: Genel Tarih:

Son yıllarda dünyanın gelişmekte olan özellikleri birçok alanda kendini göstermektedir. Biz de bu gelişmeleri en yakından takip etmeye çalışırız.

Son yıllarda dünyanın gelişmekte olan özellikleri birçok alanda kendini göstermektedir. Biz de bu gelişmeleri en yakından takip etmeye çalışırız. İnternetin olduğu her yerde rahatlıkla ulaşabileceğimiz ve gelişmeleri takip edebileceğimiz birçok şey hakkında fikir sahibi oluruz. Tek tuşla merak ettiğimiz her konu hakkında kolaylıkla cevap alabildiğimiz arama motorlarından sıklıkla faydalanabiliriz. Kimileri yeni çıkan filmler/kitaplar, kimileri yeni sürüm telefonlar, kimileri ise araçlar hakkında detaylı bilgiler almak isteyebilir. Teknoloji nedeniyle karmaşık bir hal alan otomotiv sektörü yine teknoloji sayesinde anlaşılır bir duruma gelmektedir. Ürünler hakkında detaylı bilgilere ve bu ürünleri çıkaran firmalara kolaylıkla ulaşabildiğimiz günümüz şartlarında gelişmeleri takip etmek artık çok kolay bir hal almıştır. Bu gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirerek sizin için oldukça önem taşıyan araçlarınız ve onların bakımlı/sağlıklı olması için kullanabilirsiniz. Biz bu yazımızda son yıllarda dizel motora sahip olan birçok modelde kullanılan SCR sistemini açıklayıp, ‘SCR Tester’ hakkında detaylara değineceğiz.

SCR’nin açılımı Seçici Katalitik İndirgeme şeklindedir. SCR, egzoz gazındaki zararlı azot oksit ya da azot monoksitleri zararsız bir hale getirmek için zararsız Azot ve suya dönüştürerek egzoz emisyonunu azaltan bir sistemdir. Dizel motora sahip araçların egzozlarının bir kısmını oluşturmaktadır. SCR sisteminde oluşan bir problem araç sağlığını riske atabilir. Aracın torkunu sınırlayabilecek bir düzeyde olan bu problemler sizi maddi ve manevi olarak zarara uğratabilir. Bu problemler karşısında öncelikle NOx sensörünün, Adblue pompasının, Adblue enjektörünün, sıcaklık sensörlerinin çalışır halde olduğunu anlamak için test etmek gerekebilir. SCR test cihazı ile aracın bu değerleri hakkında bilgi alabilir ve çalışır olup olmadığını görebilirsiniz. Cihaz, soketli bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde cihazı taktıktan sonra her birimi masaüstünde kolay bir şekilde test edebilirsiniz. SCR test cihazımızın bir adet OBD-II kablo çıkışı bulunmaktadır. Cihazla birlikte gelmekte olan SCR test cihazı adaptörü ile OBD-II soketini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Adaptörün üzerinde iki adet sıcaklık sensör girişi bulunmaktadır. Test cihazını mikro USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz. Bağladıktan sonra egzoz bölümündeki gerekli testleri gerçekleştirebilirsiniz. Her bir problem karşısında bu problemi baştan çözmeye çalışmak yerine, uygun fiyatlı bu ürünü temin edebilirsiniz. Yetkili servis, oto tamirhane, garaj gibi yerlerde bulunan teknisyenlerden de yardım alarak cihazı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Satın almak için sailteknoloji.com sitemizi ziyaret edebilir ve sorularınızı bize iletebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Yazın