LM2596 Ayarlanabilir Voltaj Regülatörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kategori: Genel Tarih:
lm2596, voltaj regülatörü, lm 2596, voltaj, regülatör,

Ayarlanabilir Voltaj Regülatör Modülü üzerinde anahtarlamalı gerilim regülatörü olan LM2596 bulunmaktadır. Üzerinde vidalı terminal şeklinde giriş çıkış bağlantı noktaları bulunur. Böylece ucu açık olan kabloları modüle kolayca modüle bağlayabilirsiniz.

LM2596 Ayarlanabilir Voltaj Regülatör Modülü üzerinde anahtarlamalı gerilim regülatörü olan LM2596 bulunmaktadır. Üzerinde vidalı terminal şeklinde giriş çıkış bağlantı noktaları bulunur. Böylece ucu açık olan kabloları modüle kolayca modüle bağlayabilirsiniz.

Arduino kartlar ile ve çeşitli projelerde de voltaj beslemesini düşürmek ya da sabit bir değerde tutmak için kullanılabilir.  

Regülatör üzerinden maksimum 3A’e kadar akım aktarılabilir. Önerim akım 2A’dır. 3A üzerinden akım yapılacaksa soğutucuya ihtiyacınız olacaktır, aksi halde akım modüle fazla gelip bozacaktır. 

Giriş gerilimi 4 V- 35 V DC arasındadır. Bu aralıkta uygulanan voltaj değerine göre kart üzerinden trimpot ile gerekli ayarlamaları yaparak 1.23 V- 35 V arasında çıkış gerilimi elde edilir. 

Unutulmaması gereken önemli nokta ürün voltaj düşürücü olduğundan dolayı Ayarlanabilir Voltaj Regülatör Modülünde giriş gerilimi her zaman çıkış geriliminden daha yüksek olmak zorundadır. 

30 V giriş bağlarsanız 0- 30 V aralığında istediğiniz gerilime ayarlamanız mümkündür. Fakat giriş gerilimini 12 V bağlarsınız çıkış gerilimine de 0- 12 V arasında bağlayabilirsiniz.

LM2596 Ayarlanabilir DC- DC Çevirici ile 4V DC- 35V DC arası giriş gerilimlerini 1.23 V DC- 30 VDC aralığında regüle edebilirsiniz. 

Ürün voltaj düşürücü olduğundan çıkış geriliminden fazla olamaz. 30 V giriş bağlarsanız 0- 30 V aralığında istediğiniz gerilime ayarlayabilirsiniz. Ancak girişe 12 V bağlarsanız çıkışı 0-12 V aralığında ayarlayabilirsiniz. 

LM2596, 150 Khz’lik bir anahtarlama frekansında çalışır, böylelikle daha düşük frekanslı anahtarlama düzenleyicileri ile gerekenden daha küçük boyutlu filtre bileşenlerine izin vermektedir.

LM2596 İle Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  1. Güç girişinin, teknik olarak giriş voltajından daha büyük olmadığından emin olun.
  2. Multimetreyi DC Voltajı olarak ayarlamayı unutmayın.
  3. Ayar potansiyo metresini yavaşça beklenen voltajınıza getirmeyi ihmal etmeyin.

Yukarıda detaylandırarak anlatmaya çalıştık. Fakat aşağıda size kısaca maddeler halinde de aktarıyoruz.

LM2596 Voltaj Regülatörünün Teknik Özellikleri

  • Modül Özelliği: Yalıtımsız buck
  • Düzeltme Modu: Sekronize olmayan düzeltme
  • Boyutu: 43 x 20 x 12 mm (Uzunluk x Genişlik x Yükseklik)
  • Yük Regülasyonu: % 0,5
  • Tip: LM2596 Ayarlanabilir Güç Kaynağı Modülü
  • Çalışma Sıcaklığı: -40 degress +85 degress
  • Giriş Voltajı: DC 4 V- 35 V
  • Çıkış Voltajı: DC 1.23 V- 30 V
  • Voltaj Regülasyonu: % 2,5
  • Çıkış Akımı:  3 A (Maksimum)
  • Dönüşüm Verimliliği: % 92 (En Yüksek)
  • Anahtarlama Frekansı: 150 Khz

Modül hakkında elimizdeki verileri size olduğunca açıklayıcı ve yalın bir şekilde aktarmaya çalıştık. LM2596 Ayarlanabilir Voltaj Regülatör Modül ile ilgili detaylı bilgiye sitemizden de ulaşabilirsiniz. 

Sıkıntı yaşamadan gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bu modülü herhangi bir sorun yaşamadan sitemizden temin edebilirsiniz. Ürünle size ulaştığında herhangi bir problemle karşılaşırsanız koşulsuzca iade edebilirsiniz.

Etiketler: #lm2596   #voltaj regülatörü   #lm 2596   #voltaj   #regülatör  

Yorumlar

Yorum Yazın