Nem Sensörlü Röle Anahtarlama Kartı Nedir?

Kategori: Genel Tarih:
nem, sensör, röle, anahtarlama, kart, nem sensörü, röle anahtarlama,

Röle üzerinden akım geçtiği zaman çalışan elektromanyetik bir devre elemanıdır. Röleler küçük değerli bir akım ile yüksek güçlü bir alıcıyı anahtarlayabilmek için kullanılmaktadır.

Neme Duyarlı Röle Modülü 5V, nem seviyesine göre fan ya da buğulanma pompasına gibi bir yükü otomatik olarak kontrol edebilir.

Röleyi açıp/ kapatan bağımsız bir anahtarlama modülüdür. Neme Duyarlı Modüle 5V güç ekleyip kontrol etmek istediğiniz yükü bağlayın. 

Ortam sıcaklığı ayarlanan nemden daha yüksek olduğunda, röle, ampul, ayarlanan nemin altında olduğunda röle kapanır, lamba yanmaz. 

Neme Duyarlı Modülü ile ilgili teknik bilgileri aşağıya sıraladık. 

Neme Duyarlı Modülünün Elektrik Parametreleri:

  • Besleme Gerilimi: 5 V DC veya 12 V DC
  • Akım: 150 mA’den fazla
  • Maksimum Yük: 250 V 10A AC ya da 30 V 10A DC bu güç küçük tarafından kullanılabilir

Karanlıkta otomatik yanan ışık projelerinizde kullanabilirsiniz. LDR (Işığa Bağımlı Direnç) sensörünün hassasiyetini, kart üzerinde bulunmakta olan trimpot yardımıyla ayarlayabilirsiniz. 

Neme Duyarlı Modül verileri doğrudan üzerine takılan LDR Işık Sensöründen almaktadır. Önde yer alan Vcc ve Gnd klemenslerinden röleye enerji verilmektedir. 

Modüller de bağlantılar tüm rölelerde aynı yapılmaktadır. Herhangi bir uyuşmazlık yaşamazsınız. 

Ters orantılı bir çalışma prensibine sahiptir. Günlük hayatta LDR sensörü alarmlarda, anahtarlama cihazlarında, sokak aydınlatmalarında kullanılabilir.

Bir çok nem alıcı sistemlerde kullanılan bu modülün bilinirliğinin olmaması sizi tereddüte düşürmesin. Kullanımı aslında oldukça yaygın olan Neme Duyarlı Modül günümüzde pek çok popüler firma tarafından talep edilmektedir.

Modülün kullanımını doğru takip edip uyguladığınız takdirde sorun yaşamayacağınız güvencesini verebiliriz. Aksi takdirde belirtilen Volt üzerinde enerji verildiği takdirde bunu taşıyamayacak ve bozulacaktır.

Günümüzde pek çok firma bu modülü kullanmaktadır.  Örnek vermek gerekirse;

  • Çiçekçiler,
  • Deri satan dükkanlar
  • Büyük akvaryuma sahip dükkanlar
  • Sokak aydınlatmalarında 
  • Güvenlik alarmlarında
  • vb. yerlerde kullanım sıklıkla görülmektedir.

Gördüğünüz üzere modülle ilgili kullanım alanı oldukça yaygın ve çeşitlidir. Teknolojiyle beraber kullanım da bu kadar artmışken sizin de onu kendi işleriniz için kullanmanız çok mantıklı bir hareket olacaktır. 

Cihazla ilgili gerekli bilgilere maalesef ulaşmak pek kolay olmuyor. Sizler için de kolaylık ve rahatlık olsun diye burada elimizden geldiğince açıklamaya ve detaylandırmaya çalıştık. 

Bütün bu detaylarla sizleri sıkmak istemezdik fakat bilmeyen amatör arkadaşlarımız için kendini bu konularda yetiştirmek isteyenlere de yeterlilik olsun diye bu kadar uzattık.

Yine de Neme Duyarlı Modülle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa bize irtibat numaralarımızdan ulaşabilirsiniz. Ya da ürünümüzün bulunduğu bölümden bilgilere erişebilirsiniz. 

Modülün kullanımı oldukça kolaydır. Dikkatli ve özverili kullanım, cihaz için uzun süre kolaylık sağlar. 

Etiketler: #nem   #sensör   #röle   #anahtarlama   #kart   #nem sensörü   #röle anahtarlama  

Yorumlar

Yorum Yazın