PVC Elektriksel İzolasyon Bandı Nedir?

Kategori: Genel Tarih:
pvc, elektriksel, izolasyon, bandı, izolasyon bandı,

Elektrik akımının olumsuz etkilerini önleyebilmek için dışa iletkenliği engelleyen, bir yüzeyi yapışkanlı bant çeşididir. 

3M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandı, günlük hayatta ev ve işyerlerinde elektrikli (Bilgisayar, Televizyon, Fiş, Elektrikli Süpürge, Ütü, Tost Makinesi) cihazların kablolarındaki elektrik akımını engellemesi için kullanılır.

3M Temflex 1300e PVC Elektriksel  İzolasyon Bandı’nın Özellikleri Nelerdir?

  • Yapışkanı kuvvetlidir.
  • Kaliteli ve Esnektir.
  • 1000V’a kadar olan uygulamalar için üretilmiştir.
  • Kalınlığı 0,13 mm’dir.
  • Siyah renktedir.
  • Alev yürütmez.

Standart tipte bir PVC Elektriksel İzole bandıdır. Tel ve Kablo izolasyonu ve kablo korumada kullanılabilir.

Bir yüzeyi yapışkan olan elektriksel izole bandını elektrikçi çağırmadan ve masrafa girmeden cihazınızdaki minik hasarları kolaylıkla onarmanıza yardım eder. 

3M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandının kullanım şekli ile ilgili bilgi verecek olursak uygulanacak olan elektrik kablosunun ya da materyalin dışa sızan tel-kabloları birleştirerek bant yüzeye yapıştırılır ve böylece kullanıcıyı hiç yormadan pratik bir şekilde onarım gerçekleştirilir.

İzole bandın kullanımı çok kolay olmakla birlikte kullanım alanları da bir o kadar yaygındır. 

3M Temflex 1300e PVC Elektriksel  İzolasyon Bandımızın başlıca kullanım alanlarına bir göz atalım.

Çok sayıda bir arada bulunan bilgisayar, şarj, usb vb. kabloları belli başlı işyerlerinde bulunması gereken fotokopi makinelerinin uzatma kabloları, duvar prizleri sabitleme, televizyon-radyo gibi tüm elektrikli cihazların yakın mesafede kullanılması nedeniyle bazen kabloların  birbirine dolaştığını ve karışıklık meydana  geldiğini görmek mümkündür. Bu benzer cihazların bir arada veya yakın mesafelerde kullanılması kabloların zarar görmesine neden olur. Bu nedenle zarar gören elektrik akımı içeren kablolar kıvrılır elektrik tellerinin dışarı çıkmasına veya  aşırı ısınmasına neden olur. Hasara neden olan bu kabloların ivedilikle giderilmesi için İşte tam burada bize hızlı ve kolay bir çözüm sunan 3M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandı devreye girer ve iş yerinde bizim için kıymetli olan zamanımızdan da tasarruf sağlayabiliriz. Elektriksel İzole bandın en önemli özelliği pratik kullanımıdır. Gün içinde ofisimizde yaşayabileceğimiz bu gibi aksaklıkların hemen giderilmesi bizim için önemlidir. 3M Temflex 1300e PVC Elektriksel İzolasyon Bandımızın en etkin rolü ise kuvvetli yapışkanlık özelliği sayesinde hızlı sonuç vermesidir. 

Farklı kullanım alanlarına sahip olan 3M Temflex 1300e PVC Elektriksel  İzolasyon Bandı yalnızca elektrik kablolarının yalıtımında değil dekoratif amaçlı yapacağınız yaratıcı fikirlerinizi bir araya getirmek içinde kullanabilirsiniz. Örneğin; çerçeve, ayna, makyaj kutunuzu sabitlemek isterseniz  veya duvar kolajı süsleme vb. fikirlerinizi uygularken izole bandı hızlı,etkili ve kolay bir biçimde size yardımcı olur. Bunun yanı sıra; Kablo ve Yalıtım, Otomotiv ve Yan Sanayi, Tekstil, Deri, İnşaat, Makine Sanayi ve farklı endüstriyel sektörler arasında en fazla tercih edilen bandı türüdür.

Ürünle ilgili daha fazla bilgi almak için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: #pvc   #elektriksel   #izolasyon   #bandı   #izolasyon bandı  

Yorumlar

Yorum Yazın