ESP8266 ESP-01 Nedir? Yapılabilecekler Nelerdir?

Kategori: Genel Tarih:
esp, esp8266, 8266, esp 01, esp-01,

ESP8266 ESP-01 Seri Wi-Fi Modülü'nden bahsetmek gerekirse kablosuz ağlara bağlanabiliyor. Ayrıca kablosuz ağ erişim noktası da kurabiliyor.

ESP8266 ESP-01 Seri Wi-Fi Modülü'nden bahsetmek gerekirse kablosuz ağlara bağlanabiliyor. Ayrıca kablosuz ağ erişim noktası da kurabiliyor. 

Kullanım Alanları:

  • Veri aktarımı ve paylaşımı için kullanılır.
  • Ortam nem ve sıcaklığını ölçmek için kullanılır.

Bu maddeleri açıklamak gerekirse, detaylı bir şekilde aşağıya da açıklayabiliriz. 

Mikro kontrolcü kartı olmadan da modülü kullanıp, çalıştırabilirsiniz. Modül kendi işlemcisine zaten sahip olduğu için üzerinde bulunan pinler de kullanılır.  

Gerekli programları kullanarak ortam sıcaklık ve nem ölçümü, post paylaşabilirsiniz, internet üzerinden led kontrolü, akıllı kahve makinesi sahipseniz onu bile çalıştırabilirsiniz.  

ESP8266 ESP-01 Seri Wi-Fi Modülü'nü kullanmaya başlamadan önce güncellemek gerekiyor. Son gelen sürüm modülün daha iyi çalışmasını sağlar. 

Modülü elinize aldığınızda oldukça küçük yapıda olduğunu göreceksiniz. Yüksekliği 25 mm, eni 14,50 mm, yüksekliği 11,50 mm ölçülerine sahiptir. 

Wi-Fi modüllerinin günümüzde oldukça küçültülmektedir. Telefon içindeki Wi-Fi  modüllerden de anlaşılacağı üzere küçük yapıda olmaları genel özellikler arasındadır. 

Yalnızca dikkat edilmesi gereken nokta 3.3 Voltu geçmemeniz gerekir. 5 Volt bağlamanız modüle zarar verebilir. 

ESP 8266 ESP- 01 Seri Wifi Modülü Teknik Özellikleri:

  • 802.11b/g/n desteği
  • Dahili TCP/IP protokol yığını,
  • Kaçak akım: <10uA,
  • Wi-Fi Direct (P2P) Desteği,
  • +19,5 dBm çıkış gücü (802.11b modunda),
  • Dahili düşük güç tüketime sahip 32 bit’lik işlemci, 
  • SDIO 1.1/ 2.0, SPI ve UART desteği,
  • STBC, 1x1 MIMO, 2x1 MIMO,
  • Uyanma ve veri paketi alma süresi: <2ms, 
  • Stand-by durumunda güç tüketimi: <1mW.

Seri Wi-Fi Modülü ile ilgili genel bilgileri ve teknik bilgileri yukarı da vermiş bulunmaktayız. Kullanım açısından oldukça kolay olan bu ürün size en iyi hizmeti sunmak için çeşitlenip geliştirilmektedir. Özellikle son zamanlarda hızlı bir şekilde gelişmeye başlayan modüller günlük hayatta kullanımı da arttırmaktadır. 

Teknolojinin gelişmesi bize çeşitli alanlar ve kapılar aralamaya başladı. Eskiden daha büyük ve uğraş gerektiren bir çok cihaz artık daha küçük ve kullanışlı hale geldi.

İleri de daha da çok gelişeceğini unutmayarak bunu ileriye taşıyan siz de olabilirsiniz. Kullanım alanlarını ilerletebilir ve geliştirebilirsiniz. 

Durum böyle olunca teknolojik ürünlerin çeşitliliği de artmaktadır.  Size bu kadar seçenek sunarken onu kendi ihtiyaçlarınız ve keyfiniz için kullanmak da yine sizin tercihiniz olacaktır. 

Uygun fiyatı ve kalitesi sayesinde aldığınıza pişman olmayacağınız “ESP 8266 ESP- 01 Seri Wifi Modülü” gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Benzer ürünlere de yine siteden ulaşabilir ve istediğinizi temin edebilirsiniz. 

Ürünü hızlı bir şekilde teslim alabilirsiniz. ESP 8266 ESP- 01 Wifi Modülü ile ilgili bir sorunla karşılaştığınız zaman da koşulsuz iade hakkına sahip olduğunuzu unutmayın. 

Herhangi bir sorunla karşılaşmanız durumunda bizimle irtibata geçebilir probleminizi paylaşabilirsiniz. 

Etiketler: #esp   #esp8266   #8266   #esp 01   #esp-01  

Yorumlar

Yorum Yazın