Aracımın Nerede Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

Kategori: Genel Tarih:
obdplus, araç takip, araç, takip,

Günümüz araç kiralama firmalarının anlaşma sağladığı şirketlerde de kullandığı araç takip sisteminden bahsetmek isteriz. Çoğu araçta bulunan fakat bazen sadece sürücüyü caydırmak için kullanılan aslında çalışmayan sistemlerden tabiki de bahsetmeyeceğiz.  

Hepimiz biliyoruz çoğu araçlarda bulunan araç takip cihazı sadece takip ve hız ayarlarını görüntülemektedir. Ancak sadece bunlar artık yeterli gelmemektedir. 

Sıradan takip cihazların artık devrinin bittiği şu günlerde böylesi detaylı donanımla sizi karşılayan cihazlar sayesinde bütçenizi de sarsmadan gönül rahatlığıyla kullanıma başlayabileceksiniz.

Daha donanımlı cihazlara yer açmak onları kullanmaya başlamak sizi büyük maliyetlerden, olabilecek kazalardan kurtarmaya yetecektir. 

Peki bu cihazı diğerlerinden ayıran özellikler nedir diye soracak olursanız buyurun incelemeye başlayın. 

Öncelikle Genel Özelliklerinden Bahsetmek Gerekirse;

  • Aracın geçtiği yolu, kullandığı güzergahı bu cihaz sayesinde görüntüleyebilirsiniz.
  • Son iki ay saklanan veriler sayesinde canlı takip yapmadığınız araçlarınızı geri dönüp kontrolünü sağlayabilirsiniz.
  • Online olarak araç değerlerine ulaşabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse araç hızını, yakıtı, kilometre değerleri gibi bilgilere anında ulaşabilirsiniz.
  • Aracın hız sınırını belirleyebilirsiniz. Bu sınır aşıldığı zaman size mesajla bildirilir. 
  • Aracın güzergahını istediğiniz zaman görebilirsiniz.
  • En önemli özelliği ise aracın herhangi bir arıza olduğu zaman bunu merkeze ileterek sizi de haberdar edip o an müdahale etme şansını size sunmasıdır.

Aracınızı online takip etmeniz sayesinde herhangi bir sorunu veya arızayı önceden fark edip önlem almanızı sağlayarak sizi olabilecek daha büyük masraflardan da kurtarmış oluyor.  

Sadece araç kaynaklı arızaları değil sürücü kaynaklı problemleri de görmenizi sağlayan bu cihaz sayesinde, sürücünün ihmalkarlığını da görmüş olacaksınız.

Günümüzde yaşanan kazaların çoğu %85’i sürücü kaynaklı olduğunu unutmamalıyız.

Başlıca sıralamak gerekirse;

  • Aşırı hız
  • Dikkatsizlik
  • Trafik kuralları ihlali 
  • Şerit ihlali

vs. gibi sıralanabilir.

Bu yüzden sürücü hataları da azımsanamayacak kadar fazla olunca hem aracı hem de sürücüyü bu şekilde kontrol altında tutmak hem can hem de mal kaybını önemli derecede önlemiş olacak. 

Hiçbir şey insan canından önemli değildir bunu unutmamak gerekir. Bu yüzden alınabilecek tüm önlemleri almak ileride doğacak olan kazaların riskini azaltmak sizin de insani borcunuzdur. 

OBDplus Araç Takip Cihazı (pro)” sayesinde aracınızdan istediğiniz raporları almanızı sağlayarak gerekli tedbirleri almanızı sağlar.

Cihaz için herhangi bir kurulum ya da montaj gerekmez. Hiç uğraşmadan ve el oyalamadan talimat doğrultusunda hemen çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

2000 üstü binek ve ağır vasıta araçlarda kullanıma uygun olan cihaza hemen sahip olabilirsiniz. OBDplus, aracımın nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim gibi sorularınızın tam da cevabıdır.

Etiketler: #obdplus   #araç takip   #araç   #takip  

Yorumlar

Yorum Yazın